Int' Wild Huckleberry association より
http://wildhuckleberry.com/2009/07/01/huckleberry-jam-recipe/
ハックルベリーはナス科の植物です。
実自体は甘くないので、お砂糖とレモンで味を整えて、
アメリカでは、パイのフィリングによくします。
4 cups huckleberries
1 cup sugar
4 tablespoons cornstarch(小さじ4コーンスターチ)
準備:実を洗って、枝や汚れを取る。
鍋にベリーをいれて、沸騰させ、10分間煮る。
コンスターチと砂糖を入れて混ぜる。
粘りが少し出るくらいまで煮る。
できあがり!
To prepare fruit: Sort, wash and remove any stems from fresh huckleberries.
To make jam: Measure fruit into a kettle, cover, bring to a boil and simmer for 10 minutes — stirring occasionally. Add sugar and cornstarch and stir well. Boil rapidly, stirring constantly, to 9 degrees over the boiling point of water, or until the mixture thickens. Remove from heat and skim. Fill and seal containers. Process 5 minutes in boiling water bath. Makes 6 or 7 half pint jars.
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